Senex Logo
Wij maken uw werk lichter

Nieuws

Lauren Beccaert van Fokkerij Van Schore is Sherpa-fan van het eerste uur. De West-Vlaamse fokkerij schafte vorig jaar een Sherpa mini-loader aan voor het schoonmaken van hun stallen.

Minder ziekteverlof en een hogere efficiëntie

"Het werk blijft hetzelfde, we werken nu gewoon slimmer. De tijdswinst is enorm. We hebben 32 boxen, dit dagelijks mesten met de hand was een karwei van enkele uren. Nu zetten we 1 keer per week de Sherpa in en is de klus zo geklaard. De tijd die we winnen, kunnen we slimmer inzetten voor ons bedrijf," bevestigt Lauren.
 
Door de Sherpa mini-lader voor u te laten werken, wordt de belasting van uw rug (en die van uw medewerkers) enorm beperkt. Minder blessures betekent minder ziekteverlof en een hogere efficiëntie. Bovendien is het werken met de stalen rug van de Sherpa Mini-loader een waar plezier. 

Een investering die rendeert

De Sherpa mini-loader bestaat in verschillende uitvoeringen: benzine, diesel en zelfs elektrisch. Dankzij de krachtige motoren van deze Sherpa loader is geen werk voor hem te zwaar. Stem de motorisatie af op uw toepassing & wensen en u hebt een stalknecht die van geen ophouden weet. 
 
"Door de Sherpa moesten we niet direct iemand in dienst nemen. De workload begon door te wegen maar door het gemak en efficiëntie kunnen we het werk nu zelf blijven doen. De investering rendeert zeker: de Sherpa liet ons op nog géén enkel moment in de steek. Enkel het onderhoud en de banden, zijn de kosten waar we rekening mee moeten houden. Maar dat heb je bij een fiets ook,” bevestigt Lauren.

Werken in de stal wordt kinderspel

De Sherpa lader kan met zijn kracht en compacte formaat op iedere plek in uw stal zijn werkzaamheden verrichten. Door zijn kleine draaicirkel en zijn beperkte breedte kan hij in bijna iedere manege stal schoonmaken en door zijn lage bandendruk kan de Sherpa eenvoudig over betonnen roosters rijden. Eenvoudig uw stallen schoonmaken is geen toekomstmuziek meer. 
 
“Het was die kleine draaicirkel en zijn compacte afmetingen die ons voor Sherpa deden kiezen. Onze gangen zijn niet breed, enkel Sherpa geeft ons de mogelijkheid om niet handmatig te moeten werken. We kenden de voordelen al, maar na een jaar in gebruik bewijst de praktijk deze ook,” vertelt Lauren. “We investeerden initieel in Sherpa om te gebruiken in de stallen. Hoe langer we hem hebben, hoe meer we de mogelijkheden zien. Hij wordt nu echt overal ingezet: stro binnenhalen of hooi in de weide brengen, gebeurt allemaal met onze Sherpa. Onze grote tractor beschadigt onze weide, de Sherpa helemaal niet, dan is de keuze vlug gemaakt. Onlangs moesten we de omheining van één van onze weides verplaatsen. Wat denk je? Inderdaad, Sherpa! Bovendien is hij in gebruik zo makkelijk, dan mijn zoon van 13 er mee kan werken. Helpen in de stal wordt plots kinderspel,” bejubelt Lauren haar Sherpa.

Sherpa 100 Smal in jouw stal?

De Sherpa 100 Smal beschikt over alle eigenschappen die de SHERPA100 serie zo uniek maakt. Opvallend is de unieke combinatie van een smalle werkbreedte van 76cm en een krachtige motor waardoor de aan- en afvoer van mest, grond, materialen en graafwerkzaamheden een peulschil wordt. Een ideale machine die succesvol ingezet wordt op boerderijen en stallen, maar ook in de bouw, bij sloopwerkzaamheden en groenprojecten.
 
Tot eind 2020 profiteert u van interessante voorwaarden op de Sherpa 100 smal en zijn talrijke aanbouwdelen. Bovendien geniet u nog tot eind 2020 van een extra investeringsaftrek op alle modellen
Terug naar overzicht