Senex Logo
Wij maken uw werk lichter

Nieuws

Het afdekken van de lading is wettelijk verplicht. Naast veiligheid en tijdsbesparing is het een investering die rendeert.
Naast het vermijden van boetes voor het rijden zonder verplichte afdekking op uw container of vrachtwagen, zijn er uiteraard heel wat andere voordelen:

Veiligheid voor uw mensen

Een afgedekte lading is veiliger. Veel uitleg hoeven we hier vast niet te geven. U beschermt uzelf en uw medewerkers als uw lading correct afgedekt is.
 
Maar pas helemaal veilig wordt het als uw afdeksysteem optimaal aan te brengen is. De Transcover afdeksystemen bieden zowel manuele als elektrisch aangestuurde afdeksystemen op maat van uw container, platte laadbak of kipper. Om de lading af te dekken moet niet meer op de container geklommen worden, wat het valrisico tot 0 herleidt

Tijdsbesparend

Het afdekken van je lading zonder afdeksysteem neemt tijd in beslag: op de lading klimmen, deze afdekken en stevig vastmaken. Je bent gauw een kwartier bezig, en dan mag er nog niets fout lopen. Met de afdeksystemen van Transcover (Pullcover - Hycover) is de klus in slechts enkele minutengeklaard. Je wint er dus kostbare tijd mee, wat een hogere efficiënte garandeert.

Veilig de weg op

Naast een bescherming van uw eigen medewerkers, speelt de veiligheid onderweg een heel belangrijke rol.
 
U beschermt uw lading door een goed afdeksysteem, maar ook de medeweggebruikers. Geen steengruis die de wagens van andere bestuurders beschadigt, geen brokstukken die nietsvermoedende fietsers verrassen. Zo draagt u bij aan een verhoogde veiligheid op de weg, maar bouwt u ook verder aan het imago van uw bedrijf.

Een investering die rendeert

Een optimale veiligheid, bouwen aan uw imago en toch zien we nog veel onafgedekte ladingen.
Hoe komt dat toch? De kostprijs? Vast wel. Maar weet u ook wat een afdeksysteem kost? Neen, vast niet.
Praktijktesten tonen aan dat het rijden met een correct afgedekte lading met afdeksysteem tot een brandstofbesparing van wel 4%kan leiden. Dit betekent een besparing van 2.500 liter diesel per voertuigper jaar. Gezien de huidige brandstofprijzen is de rekening snel gemaakt, niet? 
 
U zal verbaasd staan hoe snel uw afdeksysteem rendeert. Bovendien profiteert u tot eind 2020 van VLAIO subsidie "Veilig transport" tot wel 5000 EUR per ingeschreven vrachtwagen. Goeie voornemens voor 2021 maken? Het kan nu.
Terug naar overzicht